De Omgeving

In de kop van Noord-Holland is meer te doen dan je denkt. Veel daarvan is op loop- of fietsafstand van Zen & Zee. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Klik om de reistijd om direct de route te zien.

Avonturenparken

Het Land van Fluwel

Overkant van het park

Leuk voor jong en oud: In het Land van Fluweel kun je klimmen, lopen over het blote voeten pad, zwemmen in de vijver, skelter rijden én ondertussen van alles leren over de geschiedenis van de Tulp. Ideaal is ook het restaurant met terras aan de grote speeltuin. Lees meer…

De Goudvis

2 kilometer lopen of fietsen

Zowel bij slecht weer als bij goed weer leuk voor jonge kinderen: Speelpark de Goudvis is een buitenspeeltuin en een binnenspeeltuin ineen. Je vindt er een enorm luchtkussen, waterfietsen, heel veel speeltoestellen en een grote binnenspeeltuin. Lees meer…

Skaga Venture

15 minuten rijden

Voor grotere kinderen is Skaga Venture in Schagen perfect. Hier vind je een trampolinepark, lasergamen, VR-games, e-karten en zelfs skiën onder één dak! Als het slecht weer is boek je gemakkelijk online een activiteit of een van de combi-deals. PS: het ligt naast de McDonalds


Natuurparken

Het Zwanenwater

5 kilometer

In dit natuurgebied bevinden zich de twee grootste duinmeren van Europa, ideaal om vogels te spotten. Vanaf juni bloeien de orchideeën met duizenden tegelijk. Lees meer…

De duinen van Schoorl

10 kilometer

Op fietsafstand vind je de hoogste duinen van Nederland. Diverse wandelroutes in een unieke bosrijke omgeving starten bij het Buitencentrum. Daar vind je ook een kaboutpad en natuurspeeltuin.

Wildrijk

1 kilometer

Aan het eind van de Belkmerweg loop je zo Wildrijk in voor een mooie wandeling. In het voorjaar vind je hier een sprookjesachtig, paars tapijt van wilde hyacinten!


Natuur met de kinderen

Landgoed Hoenderdaell

18 autominuten

Wat ons betreft de mooiste dierentuin van Nederland. In een uitgestrekt bos loop je hier in alle rust tussen vele diersoorten en speeltuinen. Uniek is ook de jaagsimulator met echte leeuwen en tijgers. Lees meer…

De klimduin van Schoorl

11 kilometer

Schoorl is bekend van de hoogste duinen van Nederland met schitterend uitzicht en wandelroutes. Laat nou een van die duinen precies bij het dorpsplein beginnen. Ideaal om vanaf te rennen dus.

De Helderse Vallei en Donkere Duinen

25 minuten met de auto

In de Helderse Vallei vind je een grote kinderboerderij naast een klimpark waar je ook kano’s en sups kunt huren. Je loopt hier bovendien zo de donkere duinen in waar je bij goed weer ook schildpadden kunt spotten.


Steden

Alkmaar

24 autominuten

De prachtige stad Alkmaar is perfect voor een dagje shoppen, maar vergeet ook niet de kaasmarkt te bekijken of misschien een bootje te huren.

Schagen

11,7 kilometer

Schagen is een pittoresk stadje vol met leuke winkeltjes en gezellige terrassen, maar je vindt hier ook meerdere grote supermarkten.

Callantsoog

8,3 kilometer

Voor de lekkerste ijsjes, gezellige terrassen, diverse toeristische winkeltjes en vele strandtenten ga je naar deze echte badplaats waar bijna altijd wat te doen is op het grote dorpsplein.


Strand

Sint Maartenszee

3,2 kilometer

Het strand van Sint Maartenszee ligt aan een uitgestrekt duingebied met mooie wandelroutes en ligt het dichts bij Zen en Zee.

Petten

5,9 kilometer

Wil je liever met de auto naar het strand dan is Petten beter geschikt want hier parkeer je direct bij de trappen naar het strand.

Callantsoog

7,9 kilometer

Ben je op zoek naar een gezellige badplaats dan ben je in Callantsoog op de juist plek. Hier zijn vele strandtenten en een ruime parkeerplaats.


Musea

Fort Kijkduin

30 autominuten

Dit bijzondere museum is gebouwd op een oud fort en vertelt alles over de geschiedenis van dit strategische punt aan de kop van Noord-Holland. In de kelder vind je ook meerdere zeeaquaria. Lees meer…

Marinemuseum

25 minuten met de auto

Kijk binnen in een onderzeeboot of ervoor hoe het is om op een marineschip te werken. Vanuit dit interactieve museum kun je ook meerdere keren per dag mee op een rondvaart door de haven van Den Helder. Lees meer…

Zee Aquarium

30 autominuten

In Bergen aan Zee leer je alles over het leven in verschillende zeeën rond de wereld. Wat je normaal niet kunt zien, kun je hier letterlijk aanraken. Je vindt hier meer dan 300 vissoorten en . Lees meer…


En meer

Zwemmen

350 meter

Direct naast het bungalowpark vind je openbaar zwembad Campanula. Hier kun je ook gebruik maken van all-weather tennisbanen.

Midgetgolf

5 kilometer

In de omgeving zijn diverse leuke minigolf banen te vinden zoals op park Campanula maar ook bij Pannenkoekenrestaurant Buiten waar meerdere grote trampolines naast het terras staan.

Fietsverhuur

450 meter

Wil je fietsen huren, dan kun je op loopafstand terecht bij fietsverhuur campanula. Zij hebben ook bakfietsen, aanhangers en zelfs tandems.